Vyber region:
Vyhledávání:

DOPORUČUJEME:

masáže

solné jeskyně
 

Diskuzní fórum - Turbo za jak dlouho?



Domčí - 29.3. 2008 21:40
Achojda..chci se jen zeptat za jak dlouho budu opálená kdžy bduu chodit 2×-3×týdně do turbo solária ze začátku tak na 5min.?



Zdeněk Novotný - 3.4. 2008 16:26
Ahoj, samotný pojem "turbo solárium" je pouze marketingové označení solária s vyšším opalovacím účinkem.
Opalovací účinek není dán typem solária, ale typem použitých opalovacích trubic. Je důležité zjistit od obsluhy solária jaké konkrétní doporučené opalovací časy mají pro konkrétní trubice a konkrétní fototypy pleti. Boužel je hodně studií (zejména v Praze), kde se doporučené maximální opalovací časy vůbec nedodržují a tím provozovatelé vědomě poškozují zdraví klientů. Například na trubice, které mají od výrobce maximální doporučený opalovací čas 7 minut se běžně chodí i na 20 minut!!!
Pokud jde o zdravé opálení, které má vydržet co nejdéle, je určitě vhodnější slabší solárium. Obecně platí, že je lepší se opálit málo než se spálit. Pokud se po opalování projeví svědění nebo výrazné zčervenání už jde s nejvědší pravděpodobností spálení. V takovém případě by měla následovat přestávka několik týdnů než se kůže zahojí.
Při správném postupu opalování by měl být výsledek asi po 10 návštěvách solária (2x až 3x týdně) a pak už pouze udržovat opálení (např. 1x až 2x za 14 dní).
Pokud máte pocit, že Vám obsluha solária není schopna odborně poradit, najděte si studio lepší. Je jich tady hodně.
POZOR! Ne vždy platí, že dražší služby jsou kvalitnější.



Jarmila - 30.9. 2008 10:42
Dobrý den,chtěla bych se zeptet,chodím na turbo solárium,a opálila jsem se,ale po stranách mám vidět že jsem se tam neopálila?Můžete mi napsat čím to je?
Solárko mám zavřené více to nejde,a bohužel je to docela dost vidět,hlavně na bocích.Děkuji za odpověď



Jája - 4.11. 2008 17:34
nevím v jakém solárku se opaluješ..pokud je to horizontální,nemám problém se otočit na bok na chvíli,po chvilce změním polohu..ve vertikálním se chytím madel nad hlavou,nohy trochu od sebe..jsem vždycky opálená všude. Moje kamarádka to střídá,jednou leží na zádech,další návštěvu na břiše,pak na boku.Ale že by nebyla opálená na bocích i když leží normálně,to jsem neviděla.Ani jsem nikdy neslyšela,že by se někdo vůbec neopálil na bocích.Nemáš náhodou ruce u těla? To je také musíš dát kousek od sebe. Tak jsem si zahrála na paní chytrou:-))ale poradila jsem jak vím.



monika - 15.1. 2009 16:01
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat za jakou dobu mohu so sprchy po solárku....děkuji



Inka - 21.1. 2009 15:05
Dobrý den, musím souhlasit s Jarmilou. Chodím na horizont.solárka do tří různých studií v zimě přes 10 let,ruce zvedám,abych byla opálená i pod pažemi, ale po pár sluněních pouze na zádech nebo břiše jsem také viděla méně opálené boky a hlavně prsa z boku.Mám je bohudík? bohužel? větší, takže i z tohoto důvodu musím ležet na bocích, ale ten počáteční nežádoucí efekt tam byl.Také mi vadí,že nová solária nejdou úplně zavřít, je tam mezera dobrých 20 cm,ty dřívější typy šly zavřít téměř k sobě, ale kdo chtěl, nemusel dovírat úplně.



Renata - 28.1. 2009 10:39
Dobrý den, chtěla bych začít chodit do solária,tak se chci zeptat zda je vhodnější biosolárium nebo turbosolárium. Děkuji za odpověď



Lucie z Tachova - 25.2. 2009 00:08
Dobrý den,je mi 21let, mám dotaz. Chodila jsem měsíc do solária a udělali se mi na stehnech a v podbřišku bílé flíčky na kůži, nevíte čím to může být? Budu moci ještě solárko někdy navštěvovat? Před rokem jsem taky chodila ale v jiném městě a vše bylo v pořádku. Dík moc za odpověď.



Iva - 27.2. 2009 11:15
Lucie, ty bílé flíčky by mohla být plíseň, nechci tě strašit, ale já k ní přišla asi před 5 lety taky na soláriu. Chce to navštívit kožní a to bezpodmínečně!
Btw, ty flíčky mi nešly nějaký čas vůbec opálit, teď už je to v pořádku.



Mirka - 23.3. 2009 19:35
Dobrý den, jsem světlá blondýnka a chtěla bych začít chodit do solária. S opalováním nemám v létě problém, ale turba se obávám, můžete mi někdo poradit na jak dlouho chodit do solária a jestli raději nechodit do obyčejného?



Romana - 30.3. 2009 16:50
Ahoj,tak jsem byla vcera v solarku,mela jsem jit na 6 min.ale nevim.Normalne jsem spalena.Nekoukala jsem na cas myslela jsem ze jsme se dohodly na tech 6 min.Tak a ted co s tim??



Katka - 2.4. 2009 21:00
Jestli ses spalila, tak dukladne osprchovat a natrit nejlip kremem po opalovani, nebo pantenolem anebo aspon telovym mlekem, ale silnejsi vrstvu a priste si radsi najdi jine solarko s lepsi obsluhou... mozna jen tech 6 minut bylo na tebe moc?



andula - 5.4. 2009 16:45
caute chtela sem se zeptat chci jit poprve do solarka a nevim jeslti se tam ma chodit v plaavkach diky za odpoved



NNN - 21.4. 2009 09:46
do solárka av plavkách to rovnou můžes zustat doma solarko je na to aby ses opalila cela si nech maximalne kalhotky



Mila - 4.5. 2009 13:51
Ahoj, ja som zacala chodit do solarka a nevim kedy sa mam vlastne natírat solarni kosmetikou... po alebo pred alebo ako...diky za odpoved



Jan - 5.5. 2009 10:28
Proč se nemůže chodit do sprchy po solárku?



Janča - 11.5. 2009 12:43
Ahojky všem, ješte nikdy jsem nebyla na solarku. Jelikoz jsem hodne bila, chtela bych mit trosku peknou barvicku aspon zdravou. Muzu na turbo solarium a na kolik minut? U nas v okoli maji pouze turbo. Mesic papkam betakaroten a koupila jsem si kremik do solarka. Ale teda bojim se abych neprisla spalena ja se totiz v lete snadno spalim. Diky za odpoved.



Leni - 3.7. 2009 10:21
Po solárku by se do sprchy nemělo chodit proto, že kůže se "opaluje" ještě několik hodin po solárku. Jakoby se opalování vstřebává. Tím, že se ihned po solárku osprchujete, kuži schladíte a ten doopalovací efekt nebude takový.



Anie - 6.12. 2009 19:24
Dobrý den, párkrát jsem byla v turbo soláriu (jen tak na 10 min.) a po každé návštěvě jsem viděla změnu. Navíc jsem byla pokaždé návštěvě krásně prohřátá. Teď jsem ale změnila salon a v solárku jsem ležela 15 min. ale nepocítila jsem žádný rozdíl - navíc jsem se ani nezahřála...měla jsem jen pocit, jako by na mě doma svítila lampa...není to divné?



liliana - 9.4. 2010 00:22
Chci se zeptat, chodim do solarka a po urcite dobe se mi udelaly nehezke bile fleky na kuzi, ktere nejdou opalit a rozsiruji se dal.cetla jsem, ze se muze jednat o plisen, prosim poradte, kdo ma zkusenost, co vam na to zabralo a za jak dlouho jste se flicku zbavili. Dekuji



markéta - 12.4. 2010 15:38
Může to být plíseň, ale taky to může být vitiligo, ztráta pigmentu. Měl by to vidět kožař.



Renka - 14.4. 2010 15:57
Pro: Renata - 28.1. 2009 10:39
Mezi tzv. "biosoláriem" a normálním soláriem není absolutně žádný rozdíl, byl to jen marketingový tah obchodníků, kteří místo normálních "modrých" trubic dali zelené (pochopitelně naprosto stejné jako v běžných soláriích, pouze zeleně vyzařující). Řešilo to i Občanské judo a tito podvodníčci měli všechny biosolária uzavřít, ovšem ne všichni takto učinili a tu a tam ještě na "biosolárium" narazíte.. Zamyslete se, pouhá barva přece nemůže způsobit šetrnější opalovaní, to je hloupost, tyto trubice jsou naprosto stejné jako ostatní.

Mirka - 23.3. 2009 19:35
Opalovací čas musíte jednoznačně konzultovat s obsluhou solária, zde vám přece nemůže nikdo poradit nějaký univerzální čas na který máte jít, každé solárium je jiné, má jinou sílu a ani neznáme váš kožní fototyp, raději volte solárium se slabším výkonem (se 100W trubicemi) přidat můžete vždy, navíc pigmentace vydrží déle..

Mila - 4.5. 2009 13:51
Záleží jaký krém jste si zakoupila, jsou krémy do solária před opalováním a krémy po opalování. Pravděpodobně máte na mysli první případ a jak již název napovídá, natřít se před ulehnutím do solária, nejlépe celé tělo (na obličej používejte speciální k tomu určený). Nejlépe by bylo konzultovat výběr krému s obsluhou, v případě že by ten váš obsahoval např. prohřívací látky, mohla by jste být nemile překvapena pálením apod. Obecně - kdo nemá zkušenosti s čímkovli, mluvte s obsluhou solária! Od toho tam jsou, aby vám poradili, i když ne všichni to v reálu zvládají, bohužel :o( v tomto případě radím vyměnit solární studio, neproškolená obsluha vám může spíše uškodit..



Renka - 14.4. 2010 16:04
Jan - 5.5. 2009 10:28
Na toto téma vzniklo již spoustu mýtů, pravdou je, že se sprchování bezprostředně po opalování opravdu nedoporučuje. Důvod je prostý, pro čerstvě ozářenou pokožku je to zátěž, mycí prostředky ji vysušují a důvod proč utrácíte své penízky za drahou solární kosmetiku (která pochopitelně pracuje i po odchodu ze solária) jsou ty tam..

liliana - 9.4. 2010 00:22
Naprosto souhlasím s Markétou, měl by to vidět odborník.



Pavel - 7.9. 2010 07:07
Ad ALL:

A samozřejmě v podstatě nejvíce záleží na péči o vaše tělo, pokožku i vlas v mezidobí návštěv v soláriu, či při jakémkoliv způsobu opalování. Jinak řečeno - kontaktu s UV zářením. Tedy i zářivky působí při svícení na vaše tělo i vlas.
A tedy Hydratace je ta nejpodstatnější péče o narušenou rovnováhu pokožky a vlasu díky vlivům UV záření. A je jedno jestli to bylo minuta nebo dva týdny na pláži.
Běžně dostupná kosmetika v drogistické síti prodejen jakéhokoliv druhu převážně nenabízí jednoduchost aplikace nejoblíbenější a nejúčinější konzistenci hydratačních produktů, a to konkrétně krémů. A má-li je v nabídce, tak zajisté poznáte, že v krémech je obsažen minerální olej či jiné negativní složky. Výrobní cena je podstata prodejnosti a proto naleznete jen samé mléka, emulze, které mají krátkodobý charakter hydratace. Ale vaše pokožka i vlas při hydrataci potřebuje být kvalitně a dlouhodobě hydratována ale zároveň i potřebuje DÝCHAT! Výběrem profesionální hydratační kosmetiky, dostatečně šetrné k vašemu opálení, zároveň i dostatečně regenerující, omlazující jste zvolili tu správnou cestu ke zdravému opálení a maximální péči o vaše celé tělo.
Bohužel pleť, pokožka i vlas má paměť, kde veškerá negativa nastřádaná se v určitém věku objeví a vlastně na vás jednoho dne vyskočí ze zrcadla jako ten kostlivec ze skříně.
A pak babo raď!

Ale, ten vitamin D tak láká.....



armygirl - 25.10. 2010 14:13
dobrý den chtěla jsem se jen zeptat, asi je to hloupý dotaz- před týdnem jsem byla na trhání osmiček, chtěla jsem se zeptat jestli teplo v solarku na to může mít nějaký vliv-treba bolest? začla jsem tam zase po prázdninách chodit,tak abych to zas nemusela přerušit. děkuju moc



tom - 21.1. 2011 06:08
chtel bych se zeptat kolik minut muzu byt poprve v solarku



Palo - 4.2. 2011 18:13
Dobry den..Chcel by som sa spytat..mam 18 rokov a chcel by som zacat chodit do soralia lebo cez leto mam problem sa opalit.. Kolko tam mam byt minut na prvy krat?? A mam tam ist v plavkach alebo celkom nahy?? Maam si kupit aj nejakee kreemi po opalovani alebo nie?? Prosim vas poradte mi.. Lebo mne je blbee prist do solarka a tam s apytat obsluhy ze ako to tam chodi..Wiem ze by som sa nemal hambit, ze je to normalna vec ale pride mi to take blbe.. Dakujem zaa odpovede..:)



petra - 17.3. 2011 13:00
ty bíle skvrny jsou pravděpodobně pigmentové skvrny, mé sestře se také začaly dělat když začala chodit do solária a musela tam přestat chodit, protože se jí to tím zhoršovalo



Alexander Bryan - 23.3. 2011 00:26
to Palo: ahoj, taky jsem nedávno začal chodit do solárka, na doporučení mé dlouholeté kamarádky jsem přejal její model. Chodím hned od počátku na turbo, začal jsem na 4 minutách a pyramidovým efektem přidávám čas. Model vypadá asi takto: 4-4-4-6-6-8-8-10-10-12-12-10-8 a tím končím cyklus, pak už jen udržovat. Rozestup mezi jednotlivými opalovaními mám min. 48 hodin (takže 3x tejdně parádní relax), je to parádní. Pak už budu chodit jen 1x za tejden. Co se týče kosmetiky, za sebe bych ji bral, ale právě ta kamarádka mi to zatrhla, no věřím ji, ale uvidím... A plavky si neber, to můžeš opravdu zůstat doma, v solárku se člověk opaluje celej.



Peťulka - 29.8. 2011 12:11
Dobrý den, je lepší používat solární kosmetiku či nikoliv? Jaké máte prosím kdo zkušenosti. Děkuji za odpovědi



Renata - 9.10. 2011 18:04
Ahoj,chci se zeptat,jestli do solárka může má 9letá dcera.



Ondřej - 27.11. 2011 22:06
Proč chcete posílat 9ti letou dceru do solaria ? V dobe kdy se vyvíjí a kůže roste sní?? Myslíte že je dobré ničit jí kůži již takhle v mládí ? Myslel sem že ženy tam chodi aby byly krasne opalene a tim padem sexy pro nas chlapy.. Ja tam treba chodim protoze mi sluší být opalený.. Ale proč tam posílat malou holčičku ??



renata - 15.3. 2012 11:04
chci se zeptat jestli můžu chodit do solária,když mám po operaci plotének a mám tam 6 šroubů.děkuji



Studio Blue sun - 31.3. 2012 13:29
Dobrý den Renato,
Po jakémkoliv zákroku, se vždy poraďte s odborníkem a to s lékařem. Po operaci nebrání nic opalování, ale samozřejmě závisí vše na stavu jizev a celkovém zdravotním stavu. Pokud lékař schválí že už můžete, doporučuji jizvy mazat krémem 100 faktor.



Katka - 9.4. 2012 09:30
Dobrý den, jdu teď poprvé do solária a když chci jít na 5 minut protože kamarádka říkala že si to dává 3x3 ( 3x na 3 minuty)
za jeden den kdybych si o to takhle řekla byla bych hodně hnědá?:) Děkuji.



Zuza - 14.4. 2012 10:27
Zdravím, chtěla jsem se jen zmínit o tom co jsem po dobu chození do solárka vypozorovala každý mi vždy radil začít chodit cca od 5ti minut a postupně si čas zvyšovat, ale chodila jsem domů bez jakéhokoli opálení po nějaké době mě to přestalo bavit tak jsem se na to vykašlala nicméně další rok před létem jsem začala znovu ale už ne na 5min ale rovnou ze začátku na 10min 2x týdně a cca do tří týdnů jsem byla krásně opálená ale hlavně přijde mi že pokožka se mi po těch 5ti minutách nestihla ani prohřát proto jsem si hlídala čas a zjistila jsem že mi pěkně teploučko začne být zhruba po 8mi až 10ti min. Jistě že záleží i na typu pleti já s opalováním v soláriu nemám žádný problém horší je to potom v létě na sluníčku a proto vždy před létem chodím do solárka.



Barbara - 25.5. 2012 14:36
Katka - 9.4. 2012 09:30
Můžu z vlastní skušenosti říct, že 3 minuty ti opravdu nic neudělaj. Být tebou začnu na 5 jako jsem začínala já. Několik slečen u obsluhy mi řekli, že i 5 minut mi nic neudělá. Tak jsem šla zhruba 2x po 5 a pak už jsem zvyšovala:)



zuzula - 9.5. 2014 21:33
Ahojte do turba solaria.mozem ist aj.na 15 min neni to moc ?



mm - 28.7. 2014 21:04
zuzla: na prvý krát je to rozhodne moc, vlastne aj na taký 10. krát je to moc,



Martina - 27.8. 2014 07:44
Čusek :) taky do solárka chodím celkem často - nesnesu, jak už blednu :-D Ale vyzkoušela jsem Panthenol od Swissu a opálení déle vydrží a navíc mám i kránsou barvu ;-)



bara - 26.3. 2015 09:23
Ahoj holky mam dotaz. DO solarka jsem chodila 2x tydne tri tydny a jsem porad bila, vubec zadna zmena , uz jsem zkusila i jina solaria ale proste vubec, nevite cim to muze byt?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj