Vyber region:
Vyhledávání:

DOPORUČUJEME:

masáže

solné jeskyně
 

Diskuzní fórum - Spálili jste se v soláriu?



Pavel - 8.6. 2009 12:26
Už jste se někdy spálili v soláriu?



Marketa - 10.6. 2009 12:42
Pavle chodím už do solária dlouho,nejsem žádná bledule a opálení si už jen udržuji,bylo mi nabídnuto jestli nechci zkusit silný základ.Pohých 8 minut mi zbůsobilo dvoudení úžeh,hrozně jsem se tam přehřála a bylo mi moc zle.A taky se nevyplatí šetřit,našla jsem kdysi solárko za 3kč/min teď už vím proč bylo tak levné,vytvořilo mi hrozné fleky a a jako by popáleninky.Je lepší chodit do solárií,které mají pravidelně kontrolované trubice a nepřehánět to.Přeji hezké a bezpečné opálení.



Pavel - 10.6. 2009 17:46
Markéto, sanžím se zjistit reakci lidí,kteří spálili v soláriu.
Myslíš, že to bylo způsobeno chybou obsluhy solária?
A nebo tím, že jsi nepoužila solární kosmetiku?

Díky



Miluska - 13.6. 2009 17:34
ahoj, v solarku sme byla jen jendou, zitra du po 2 a chci se zeptata, když někdo použivá make.up muže s tim do solarka, nebo je lepší spíš bez něj???



Pavel - 15.6. 2009 11:21
Miluško:

Při příchodu do solária by každý měl pamatovat, že se musí dostatečně odlíčit. Buď vlastním přineseným přípravkem, nebo přípravkem který naleznete i v každém soláriu.



pavla - 25.6. 2009 21:22
jake učinky...muže mit když si necham make.up



Pavel - 29.6. 2009 10:08
pavlo:
k tvemu dotazu se v tomto diskusnim blogu asi nema smysl hloubeji se zaobirat. A nebo to mam pochopit ze jsi se spalila v solariu?

mno jestli chces vypadat za par let jak indianska babicka...tak hura...opaluj se s makeupem.

Ale jestli jsi aspon prumerne inteligentni - tak radam v solariu uposlechnes a make up si odstarnis pred opalovanim.

Opaleni NAZDAR



Lenka - 6.8. 2009 10:06
Do solárka zásadně bez make-upu! Navíc použít solární kosmetiku dle typu pleti,jen ta opravdu kvalitní Vám pomůže pokožku nepřesušovat a udržet opálení aniž byste kůži zatěžovali zbytečně častým chozením do solária a hlavně se dobře poraďte s obsluhou,vždy je lepší začít na méňě minutách a uvědomit si že každá pokožka je jiná a jinak reaguje na sluníčko i na solárko, takže raději po malých dávkách "navykat" pokožku na opalování.Spálení je nejhorší co můžete pokožce udělat.Pokud máte více znamének,a různých bradaviček,skvrn apod. nepřětěžujte pokožku na solárku ani na slunci.Každý musí vědět sám c jeho pleť snese..



Pavel - 7.8. 2009 13:05
konečně někdo mého gusta.
Jen tak dál Lenko...je třeba jim to pořád dokola opakovat. Děkuji



Robert - 15.10. 2009 12:40
chci se zeptat po solariu se mužu normalně okoupat? bo jsem slyšel neco jineho.



lobo - 29.10. 2009 13:22
Koupat se jistě můžeš.Někteří prodejci informují o opaku ale je to nesmysl. Ozáření prostopuje pod povrch omyvatelné plochy kůže nemá to nic společného s pigmentací kůže.Opalování je proces ochrany vyvolaný reakci kůže na UV záření.Voda nevadí



Pavel - 12.11. 2009 14:25
ad Robert a lobo.

S koupáním po soláriu bych se rozmyslel či poradil s obsluhou solária.

Máme dva druhy tvorby opálení.

První druh opálení, které vzniká při opalování v soláriu, je pigmentace pokožky. A tento druh pigmentace je velmi dočasný, neboť je pouze reakcí pokožky na vystavený druh záření. Blednout opálení uvidíte již po 7-8 dnech. Jakákoliv obyčejná (levná) solární kosmetika podporuje pouze tento druh pigmentace (např. pomocí bronzerů a pod.). Tato pigmentace se tvoří po vystavení UV záření velmi rychle.

Pak tu máme druhý typ tvorby opálení a to je tvorba melaninu v nejhlubší části struktury pokožky. Melanin tvoří ochrannou pigmentaci a slouží k obraně pokožky před spálením. Tato pigmentace se udržuje v hlubší části vrchní struktury kůže. Tvorba melaninu se dá znásobit (neboli podpořit) užitím kvalitní solární kosmetiky. Žádný přídavek tzn. melaninu nezpůsobí jeho tvorbu! (to je jen obchodní hantýrka rádoby poctivých obchodníků). Blednout opálení uvidíte cca po 28 dnech (díky kožní obměně). Proces opálení (tedy tvorba melaninu) vzniká a prohlubuje se i několik hodin poté co jste se opalovali.

Shrnutí. Jestliže použijete solární kosmetiku při opalování (nutnost!), tak ji používáte z několika příčin.

Za prvé (nejdůležitější) aby vaše pokožka byla dostatečně zhydratovaná, zvláčněná a tím pádem se eliminovalo vysušování kožní struktury a následně i přirozené ztráty tvorby kolagenu! Kolagen udržuje pevnost elasticitu kožní struktury.

Za druhé abyse proces opálení zintenzivnil, urychlil a prohloubil.


Jinými slovy, pokud po opalování v soláriu, kde jste užili solární kosmetiku, půjdete ihned do sprchy, důvody proč utrácíte své peníze za drahou kosmetiku a minuty abyste byli opálení, ztrácí své opodstatnění. Kůže díky vodě a mycímu přípravku se nadále vysušuje. A samozřejmě i tvorbu melaninu tímto činnem přibrzdíte. Proto se po opalování v soláriu nedoporučuje několik hodin zvýšená aktivita a zátěž organismu, koupání či sprchování nebo i další opalování (např. na sluníčku). Předejdete tak nerovnoměrnému opálení a samozřejmě necháte tak pracovat solární kosmetiku k velmi potřebné regeneraci a hydrataci kožní struktury.



eliška - 16.1. 2010 16:58
ahoj..byla jsem tak 4x v solarium na 10 minut a vůbec jsem se neopálila,byla jsem bílá jak stěna pořád..a pak mě napadlo..že to solarium se má asi zavřít,jakože přiklopit na sebe tu horní část..no a jsem červená jak rak:D tak nevím co mám dělat..přiklápět, nepřiklápět? obsluha v solariu mě nepoučila a nemám žádné zkušennosti..:(



lukas - 5.2. 2010 12:54
elisko, nejsem zadný odbornik, ale urcite priklápět :)



IP - 7.6. 2010 20:24
Dobrý den, mám asi blbý dotaz, dneska jsem byla v soláriu a zapomněla se odlíčit a ještě si obličej nenatřela krémem, protože sem si po minutě vypínala solární slunění na obličej. Mohlo to mojí pleti hodně ublížit? Děkuju za odpověď!



Pavel - 7.9. 2010 06:35
ad IP:
To poznáš za pár let.



Viktorie - 19.1. 2011 11:14
Ahoj Pavle,
tak já budu zase jedna z těch, co ti odpoví na otázku. Spálila jsem se včera a byla to chyba obsluhy. Sice mi slečna řekla, že jsou nový trubice, ale snížila mi dobu opalování jen o 2 minuty, což bylo málo. Byl to základní stroj a ležela jsem tam 13 min. Jsem celá zezadu rudá ... od lopatek až po lýtka. Celou noc jsem nespala, jak jsem z toho vyděšená, že budu mít raka. Vůbec se mi tam už nechce, ale zrovna jsem si nabila permanentku na tisíc korun :-(



ad. - 26.1. 2011 16:34
co se stane kdyz nepouziju kosmetiku do solaria? da se necim nahradit?



Teris - 8.1. 2012 19:53
odpověď na otázku : "ano spálila jsem se, protože i přes solární kosmetiku byla má kůže velmi světlá a neodhladla jsem minuty v soláriu. Takže pro velmi světlou pleť doporučuji první 2 x 6 minut, 4 x 8 minut a poté začít na 10ti minutách.



Nyana - 13.1. 2012 11:48
Pokud vím, tak za našich babiček solária nebyli, takže nevím kde jste všichni nabrali zkušenost, že když se zapomeneš odlíčit, tak ve stáří budeš mít zničenou pleť (to budeš mít stejně)... :D
Ok, když to bude takhle někdo dělat pravidelně, tak se to časem na pleti ukáže... ale pokud nevíte, tak lidské tělo má už od přírody takový úžasný dar, že se neustále regeneruje a denně vytvoří milióny nových buněk, takže záleží spíš na tom, jak o pleť a tělo pečuje celkově.
Nejpodstatnější je, starat se o sebe zevnitř, nejdůležitější je strava, životní styl a psychika ;)



Lada - 17.1. 2012 08:57
Já jsem se rovněž spálila. Byla jsem celá červená a dost mě to pálelo, ale po dvou dnech se to dostalo do normálu.Naštěstí jsem neměla puchýře. Mazala jsem to nějakou měsíčkovou mastí, protože jsem neměla zrovna nic po ruce. Bylo to špatnou obsluhou, měli silné solárko a byla jsem tam příliš dlouho. Celkově ta obsluha byla divná. Od té doby jsem na solárku nebyla ani už nebudu. Jen doufám, že z toho nebudu mít nějakou nemoc. Už je to asi rok a zatím jsem v pořádku. :)



Megasunstudio - 16.5. 2012 10:49
Rada pro všechny - v soláriu vybaveným trubicemi podle nových norem EU se prakticky nelze spálit, pouze při neůměrném překročení opalovacího času, solária co spalují mají právě ty staré trubice a nedoporučuju taková studia navštěvovat, obsluha by Vám měla vždy předložit certifikát o výměně trubic a poradit vhodnou délku opalování, pak bude opalování pro Vás vždy jen potěšením



nika - 17.5. 2012 15:12
Ahoj na solárku jsem byla letos dvakrát.Poprvé jsem šla na solárium kde se leží na 10 minut to bylo v pohodě spálená jsem nebyla. Druhý den jsem ale šla na stojící solárko úplně jinam a to na 12 minut. Když jsem vyšla necítěla jsem, že jsem spálená. K večeru to však začlo strašně jsem se spálila. Měla jsem a ještě mám spálené úplně všechno a je to už 2 dny co jsem na solárku byla a byla jsem dostatečně namazaná krémem na solárko. Jak už jsem řekla spálené mám úplně všechno nejvíc obličej, zadek, boky, prsa...NO VŠECHNO. Nemůžu se pořádně ani pohnout jak to pálí, je to hrozné obličej mám celý opuchlý nejvíc oční víčka. Ale dobře mi tak!:) moc dobře jsem věděla že 12 minut na podruhé ještě k tomu na sylné solárko je hodně, no ale chtěla jsem být rychle hnědá. Opálení sice zhnědne ale za tu bolest to fakt nestjí. Takže příště začnu na těch 6 minutách:)))



Sába - 15.3. 2013 12:24
Ahoj, taktéže jsem se spálila a to takovým způsobem, že jsem z toho chytla zimnici a den a půl jsem blila. Jsem úplná bledule takže chodí 5x na 3minuty potom 4x na 6 minut někdy 5krát dle toho jak se cítím a pak na devět, nicméně obsluha opět zklamala protože mě poslala do solárka, kde jsou nové trubice, upozorňovala jsem jí, že jsem opravdu světlý typ, nicméně po 6 minutách jsem odpadla a zbylé 3 minuty mi byly úplně jedno v tomto stavu. POZOR chodím do solárka kde 3 minuty stojí 50Kč, takže na solárku opravdu nešetřím, proto mě velmi zarazila neprofesionalita personálu. Jak jsem vyšla z kabinky tak na mě hleděla jak sova, že jak je to možné a v konečné fázi to shodila na mě, že jsem dospělá osoba, která má vědět co a jak vydrží.



Pavlína - 23.5. 2013 18:14
Také odpovídám na otázku Pavle... Já se taky spálila,a to opravdu hodně! Ale myslím, že to bylo spíše chybnou informovaností ze strany obsluhy!! Slečně jsem řekla, že jsem tu poprvé a jestli by mi teda nemohla poradit, na kolik minut jít (šla jsem do solária kde stojím). Zeptala se, jestli rychle zčervenám a jak rychle se opaluji na sluníčku. Mám dobrý pigment, a na sluníčku sem se nikdy nespálila. Slečna mi doporučila 10 minut s tím, že po mojí otázce, že sem četla na internetu, že by se nemělo chodit každý den, oponovala, že je to nesmysl, že mi to aspoň opálení urychlí. Bláhově jsem věřila, že člověk co v takovém zařízení pracuje o tom ví vše, co má!! Obrovská chyba. Nyní hledám rozhodně jiné solárium se spolehlivějšími a kvalifikovanějšími pracovníky :-/



gabina - 29.4. 2016 17:03
Preju hezky den , Já se opaluji rovnou do hněda ted jsem zacla chodit do solária abych chytla pěknou barvu včera jsem tam byla po čtvrté byla jsem 2x na 6 minut a 2x na 12 minut dneska jse nemůžu ani hnout celi den jse natíram bilim jogurtem jsem spalena hlavně na zadku , stehnech a prsou nemůžu sedět ani ležet az me VŠE přejde tak vím že víc jak na 6 minut už nikdy nepůjdu .



Jana - 9.7. 2017 21:27
Co jsem udelala spatne ze cele telo v poradku. Jen zadek mam spaleny



Lenka - 12.1. 2018 15:57
Zdravím, když už se zde řeší solárko, chodíte s brýlema? Bojím se, abych od brýlí neměla bílé oči.. děkuji za typy



Nikola - 30.5. 2018 13:16
Lenka:bryle pro ochranu oci urcite používat. Třeba na dve,tri minutky sundám,ale jinak brýle jsou nutnosti.



Žanka - 4.7. 2018 18:36
Tak jak dlouho se po tom solarku nemuzu koupat teda? byla jsem tam nekdy o pul 3, tedka je pul 7 a furt cekam zda se mam koupat nebo nee



Jana - 29.5. 2019 07:35
Zdravím, já byla po dlouhé době včera v soláriu. Jsem světlý tip kdy se rychle spalin. Koupila jsem si speciální sprej do solária. Slečna mi oznámila že měnili v lednu trubice. Tak jsem si koupila permanentku a že si vemu 3 minuty, že tak že zacatku chodím. Jenže slečna mi řekla že to nejde, že dávají minimálně 5 minut. Tak jsem souhlasila. V soláriu jsem byla dopoledne, a večer jsem parádně zčervenala a trochu to pálí.
Myslíte že pochybila slečna v obsluze nebo já? A jde si třeba někde u vedoucího stěžovat?



Petr - 2.6. 2021 06:20
Chodím do Solarium cca na 8 min po skončení sem červený co stim





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj